5 syytä käyttää lepolestiäRypistyneet, kattoa kohti osoittavat kengänkärjet? Tai löytyikö komerosta surullinen, kasaan painunut pari nahkakenkiä? 


Lepolesti, eli kenkien suoristaja, tulee ja auttaa! Lue 5 syytä sille, miksi jokaisen tulisi käyttää lepolestiä. 

1. Lepolesti suoristaa kengät ja palauttaa kenkien alkuperäisen muodon.Lepolesti palauttaa kengät muotoonsa käytön jälkeen ja auttaa säilyttämään kengät alkuperäisessä muodossaan. 

Lepolesti suoristaa myös rypyt ja käpristyneet kengänkärjet. Kengät säilyvät sileinä kuin itsestään lepolestiä käyttämällä – pieni vaiva, mutta iso merkitys!

Ensimmäisessä kuvassa kenkien lähtötilanne. Toisessa kuvassa kengät huollettuna ja niiden sisällä lepolesti. Taipuneiden kenkien kannattaa antaa levätä lepolestillä muutama päivä, jotta ne ehtivät suoristua takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

2. Lepolestin käyttö parantaa kenkien istuvuutta.


Kun kenkiä säilyttää lepolestillä käyttöjen välissä, säilyy niiden istuvuus hyvänä ja napakkana, eikä kenkiin pääse syntymään hankaavia taitoksia. 

3. Lepolesti ehkäisee nahan halkeamista.


Lepolesti suoristaa nahkaa käyttöjen välissä, joten se samalla myös ennaltaehkäisee halkeamien syntymistä.

Erityisesti jäykkänahkaiset pinnoitetut nahkakengät hyötyvät lepolestin käytöstä. Myös kiiltonahkakengät kannattaa aina säilyttää lepolestillä ryppyjen ja taitosten suoristamiseksi. 

Esimerkiksi Dr. Martens Jadon Boot (kuvassa alla) valmistetaan jäykästä PU-pinnoitetusta nahasta, joka halkeaa herkästi. Käyttämällä lepolestiä voit ehkäistä jäykkänahkaisten Dr. Martensien halkeamista ja rypistymistä.

4. Lepolesti raikastaa kenkiä.


Lepolestille paras materiaali on käsittelemätön huokoinen puu, jotta se samalla myös imee kosteutta kengistä ja ennaltaehkäisee näin hajujen syntymistä.

Lepolestin raikastavuutta voi lisätä sivelemällä lestin pohjaan muutaman tipan raikastavaa eteeristä öljyä – esimerkiksi seetripuun, männyn tai sitruunan tuoksussa. 

5. Lepolestin käyttö pidentää kenkien käyttöikää
.


Kenkien käyttöikä pidentyy kaikkien edellämainittujen vaikutusten myötä. Käyttämällä lepolestiä säilyy kenkien istuvuus hyvänä, muoto kauniina, materiaali siistinä ja kengät raikkaana paremmin. 

Lepolesti on laiskan huoltajan valinta, sillä se ei vaadi käyttäjältänsä muuta kuin, että lestin muistaa laittaa kenkiin käytön jälkeen.