Arkivé Atelier

Tarina


Arkivé Atelierin tarina alkaa pohjoisesta.

Perustaja Maria syntyi ja kasvoi pienellä paikkakunnalla lähellä puhdasta pohjoista luontoa. Jo nuoresta pitäen Marialla oli haave työstä, jonka kautta vaikuttaa myönteisesti ympäristöön ja maailmaan.

Marialla oli kutsumusta myös taiteisiin ja käsitöihin. Hän päätyi Lapin yliopistoon opiskelemaan vaatesuunnittelua. Työ muodin parissa vei Rovaniemeltä Tukholmaan.

Vaatesuunnittelijan työssä Maria pääsi tutustumaan myös kenkäsuunnitteluun. Kengät ja nahka materiaalina veivät pian mennessään ja Maria päätti kouluttautua lisää. Hän palasi Suomeen opiskelemaan kenkäsuunnittelua – haaveena oma pohjoista talvea palveleva kenkämerkki.

Jatko-opintojen ohella Maria työskenteli kenkämyyjänä. Asiakaspalvelutyössä hän oppi herkällä korvalla kuuntelemaan, kuinka paljon kysymyksiä kenkien huolto asiakkaissa herätti – sekä toisaalta, kuinka huonosti tietoa huollosta oli saatavilla. Sama ilmiö näyttäytyi myös vaatealalla.

Ajatus Arkivé Atelierin perustamisesta alkoi itää juurikin asiakaskohtaamisissa. Maria alkoi ajatella, että olisi hienoa, jos ihmisten kenkä- ja vaatekaappien huoltopulmat ratkaistaisiin jossakin yhdessä kauniissa paikassa. Marian koulutustausta ja ajatus haaveammatista löysivät toisensa – oma kenkämerkki sai odottaa.

Arkivé Atelier syntyi vuonna 2017 vaatehuollon tietokanavaksi ja tekijäksi, kasvoi verkkokaupaksi, maahantuojaksi ja vastuullisen pukeutumisen suunnannäyttäjäksi. Tänä päivänä Arkivé tarjoaa ratkaisuja myös kodin- ja huonekalujen hoitoon.


Arkivé Atelier


Arkivé Atelier on moderni vaikuttajayritys ja arjen ongelmanratkaisija.

Maapallon hukkuessa tavaraan Arkivé Atelier tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden vaatteiden ja kodin tavaroiden käyttöiän maksimoimiseen. Omalla esimerkillään Arkivé haluaa muuttaa maailmaa – yksi pieni huolto kerrallaan.

Arkivélle huolto on paitsi ekotekoja, myös estetiikkaa, tekemisen iloa ja mielen hoitamista. Arkivé Atelier uskoo käsillä tekemisen ja hidastamisen hyvää tekevään voimaan.

Nimi Arkivé on syntynyt sanasta ”arkisto”. Alkuperäinen ajatus Arkivélle on ollut olla vaatehuollon tietoarkisto. Arki sanana kuvastaa myös Arkivélle tärkeitä arjen asioita.

Tiimi


Maria Manninen; CEO, Founder, Garment & leather care specialist


Maria on visionääri, käsityöläinen ja nainen Arkivén arvostetun brändin takana.

Maria vastaa Arkivén laadusta taidolla ja sydämellä. Hän etsii ja testaa väsymättömästi asiakkaillemme parhaat tuotteet.

maria@arkiveatelier.com
044 500 1622
Molla Jelkänen; Partner, Strategist, Senior Advisor


Molla on Arkivén mentori, joka on ansioitunut vastuullisten kasvuyritysten hands-on -johdossa. Mollalla on pitkä kokemus modernin startup -johtamisen, verkkokaupan, markkinoinnin ja viestinnän huipulta.

Arkivéssa Molla vastaa kasvun ja liiketoiminnan konsultoinnista.


Outi Kero; Logistics, Customer service


Arkivén ilopilleri Outi vastaa verkkokaupan ja jälleenmyynnin logistisista prosesseista sekä asiakaspalvelusta.

Vuodet pienyrityksissä ovat opettaneet Outille laaja-alaista vastuunottoa sekä antaneet vahvan asiakaslähtöisen asenteen työskentelyyn, jossa asiakkaan kokemus on aina tärkeintä.