Kenkien suojaus

Kenkien suojaus on asia, josta ei kannata luistaa!

Suojaus pidentää kenkien käyttöikää, helpottaa puhtaanapitoa ja ehkäisee pinttyneiden tahrojen syntymisen. Suojaus on pieni teko, jolla on suuri vaikutus!

Lika ei imeydy suojattuun materiaaliin, jolloin se on helppo harjata tai pyyhkiä pois käyttöjen välissä. Suojaamattomaan materiaaliin imeytynyt lika on aina vaikeampi ja työläämpi puhdistaa.

Käytä suojasuihketta vain mokka- ja kangaskengilleJos jokin kenkien hoitotuote on luultavasti meille kaikille tuttu, on se vanha kunnon suojasuihke. Mutta tiesitkö, että nahkakengät kannattaa suojasuihkeen sijaan suojata kenkävoiteella ja kenkävahalla? Kerromme miksi.

Nahka kaipaa suojan lisäksi myös kosteutta kestääkseen paremmin – aivan kuten ihommekin. Ilman kosteutta nahka kuivuu ja voi haljeta. Kosteus- ja likasuojan lisäksi nahka tarvitsee suojaa myös kolhuilta ja naarmuilta, mitä suojasuihke ei tuo.

Suojasuihkeet eivät yleensä sisällä kosteuttavia ja ravitsesia ainesosia vaan ne on suunniteltu ainoastaan suojaamaan. Halvimpien suojasuihkeiden suojaus perustuu yleensä silikoniin, joka käytännössä tukkii materiaalin pinnan – mikä ei ole hyvä juttu sekään nahan kohdalla.

Parhaan suojan nahkakengillesi saat kenkävoidetta ja -vahaa käyttämällä. Kenkävoide kosteuttaa, ravitsee ja suojaa kosteudelta sekä lialta siinä missä kenkävaha tuo suojaa kolhuilta ja naarmuilta.

Mokka- ja kangaskengille suojasuihketta voi ja kannattaakin käyttää, sillä ne eivät tarvitse samalla tavalla kosteutusta tai kolhusuojaa. Valitse kuitenkin näillekin mieluiten luontoystävällinen silikoniton vaihtoehto vähentääksesi arjen kemikaalikuormaa sekä säilyttääksesi kenkien hengittävyyden.

Muista myös harjaus!

Suojaus on tärkeää, mutta se ei yksinään riitä pitämään kenkiä puhtaana. Suoja estää likaa imeytymästä kenkiin ja kenkäharjalla saat pintaan kertyneen lian puhdistettua. Harjaus myös uusii nahkakenkien kiiltoa.

Kun harjaat kenkiä käyttöjen välissä, ei niitä tarvitse puhdistaa niin usein!

VÄLINEET

1. KenkävoideKenkävoide on nahkakenkien huollon monipeluri, joka kosteuttaa, ravitsee ja suojaa nahkaa kosteudelta sekä lialta.

Voit käyttää kenkävoidetta aina silloin kun kenkäsi tuntuvat kaipaavan huolenpitoa, lisäkiiltoa tai lisäväriä. Kenkävoide kannattaa valita kenkien sävyssä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tee näin:
Poista kengistä nauhat ja harjaa irtolika kenkäharjalla. Pyyhi kengät vielä kostealla liinalla.

Annostele pieni määrä kenkävoidetta levityssienelle tai liinalle ja levitä se pyörivin liikkein kengille. Voide on hyvin riittoisaa, joten pieni määrä riittää pitkälle!

Anna kenkävoiteen vaikuttaa muutama minuuttia ja harjaa kengät kiiltäväksi kenkäharjalla.

Vinkki: Jos kenkien nahka tuntuu erityisen kuivalta, kannattaa kengät käsitellä nahanhoitoaineella ennen kenkävoidetta. Pinttyneemmän lian voi puhdistaa nahalle sopivalla puhdistusaineella.


2. KenkävahaKenkävaha tuo lisäsuojaa kolhuilta ja naarmuilta nahkakenkien kärki- ja kantaosiin. Vaha luo myös kauniin viimeistelevän lisäkiillon.

Tee näin:
Kiedo pehmeä puuvillaliina etu- ja keskisormen ympärille ja annostele liinalle pieni määrä vahaa.

Hiero vaha pyörivin liikkein koko kengälle, anna vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa kengät kiiltäviksi. Voit toistaa vahauksen kenkien kärkeen ja kantaan suojan lisäämiseksi.

Nyt nahkakenkäsi ovat suojatut ja valmiina käyttöön!

VÄLINEET

Mokka- ja nupukkikenkien suojaus käy käden käänteessä suojasuihkeella.

Ennen suihkuttelua kannattaa kenkien pintaa harjailla edestakaisin kenkäharjalla, jotta suihke pääsee paremmin imeytymään nahkaan.

Tarkista, että suihke on tasainen suihkuttamalla tuotetta ilmaan. Suihkuta tasainen kerros suojasuihketta noin 20 senttimetrin etäisyydeltä. Anna suihkeen tekeytyä 24 tuntia. Toista käsittely parhaan suojan takaamiseksi. Erityisesti vaaleat kengät kannattaa suojata perusteellisesti.

Jatkossa suojaus kannattaa uusia noin kuukauden välein tai tarvittaessa kun kosteus näyttää jälleen imeytyvän nahkaan.

VÄLINEET

Kangas- ja mokkatennarit suojataan suojasuihkeella. Nahkatennarit suosittelemme suojaamaan nahkakenkien suojausohjeen mukaisesti.

Tee näin:
Poista kengistä nauhat ja harjaa irtolika kenkäharjalla

Tarkista, että suihke on tasainen suihkuttamalla tuotetta ilmaan. Suihkuta tasainen kerros suojasuihketta noin 20 senttimetrin etäisyydeltä. Anna suihkeen tekeytyä 24 tuntia. Toista käsittely parhaan suojan takaamiseksi. Erityisesti vaaleat kengät kannattaa suojata perusteellisesti.

Jatkossa suojaus kannattaa uusia noin kuukauden välein tai tarvittaessa, kun kosteus näyttää jälleen imeytyvän nahkaan.