Nahkakenkien hoito

Nahkakenkien hoito on parhaimmillaan todella palkitsevaa. Pölyttyneet ja kuivat nahkakengät muuttuvat käden käänteessä salonkikelpoisiksi huoltamalla ja niiden käyttöikä lisääntyy taas vuosilla. 

Näillä samoilla ohjeilla voit huoltaa kaikenlaiset nahkakengät Dr. Martenseista hienoimpiin pukukenkiin. 

Olemme koonneet omat ohjeet nopeaan huoltoon sekä perusteelliseen huoltoon. Valitse nopea huolto, jos haluat päästä huollossa mahdollisimman helpolla tai aikaa on vähän. 

Perusteelliset huolto-ohjeet on koottu innokkaille huoltajille, jotka haluavat pitää nahkakengistään parhaan mahdollisen huolen. Perusteellisilla huolto-ohjeilla pelastat takuulla myös ne haastavimmatkin kenkäpotilaat!

 

VÄLINEET

1. Nahkakenkien puhdistus


Harjaa kengät kenkäharjalla ja pyyhi kostealla puuvillaliinalla. Anna kenkien kuivua hetki.

2. Nahkakenkien hoito ja suojaus kenkävoiteella


Pyöräytä levityssientä kenkävoiteen pinnalla niin, että siihen tarttuu pieni määrä voidetta. Voide on hyvin riittoisaa, joten pieni määrä riittää pitkälle!

Levitä voide pyörivin liikkein kengille, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja harjaa kiiltäväksi kenkäharjalla. Valmista!


HUOM. Vaaleat, kosteusherkät nahat voivat tummua kenkävoiteen käytöstä. Varmista haluttu lopputulos testaamalla kenkävoide ensin huomaamattomaan kohtaan. Nahka voi tummua hetkellisesti voimakkaasti, mutta väri vaalenee ja tasaantuu kenkävoiteen kuivuttua.Kenkävoide kannattaa valita kenkien sävyssä, sillä värillinen voide peittää kulumat ja naarmut parhaiten.

Pure Polishin 100% luonnollinen kenkävoide on niin turvallinen, että voit levittää sen kengälle myös sormella.

• Tummille ja vaaleille kengille kannattaa käyttää eri harjoja, jottei tumma väri siirry vaaleampiin kenkiin harjan kautta.

• Voit käyttää puhdistukseen myös luonnonsientä puuvillaliinan sijaan. Luonnonsieni on nahkakenkien puhdistukseen näppärin ja kestävin väline.

KATSO VIDEO-OHJE

ENNEN JA JÄLKEEN:

VÄLINEET

1. Nahkakenkien puhdistus ja hoito


Irrota kengistä nauhat ja avaa soljet. Harjaa kengät kenkäharjalla ja pyyhi kostealla puuvillaliinalla. Anna kenkien kuivua hetki.

Kiedo puuvillaliina etu ja keskisormen ympärille ja annostele sille pieni määrä puhdistavaa hoitoainetta (herneen kokoinen määrä). Hiero hoitoaine kengille pyörivin liikkein. Vaihda välillä puhdas osio liinasta ja annostele uutta hoitoainetta. Käy kengät kauttaaltaan läpi puhdistavalla hoitoaineella.

Pyyhi ylimääräinen hoitoaine puuvillaliinalla ja jätä kengät kuivumaan 1–2 tunniksi. Harjaa kengät kenkäharjalle ennen seuraavaa vaihetta.

2. Värin tasoitus ja suojaus kenkävoiteella


Pyöräytä levityssientä kenkävoiteen pinnalla niin, että siihen tarttuu pieni määrä voidetta. Voide on hyvin riittoisaa, joten pieni määrä riittää pitkälle!

Levitä voide pyörivin liikkein kengille, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja harjaa kiiltäväksi kenkäharjalla.

3. Kärjen ja kannan lisäsuojaus kenkävahalla


Kenkävaha tuo lisäsuojaa kolhuilta ja naarmuilta nahkakenkien kärki- ja kantaosiin.

Jos sormien likaantuminen ei haittaa, on kenkävaha helpoin levittää sormenpäällä: Pyöräytä sormenpäätä vahan pinnassa niin, että siihen tarttuu pieni määrä vahaa. Jos vaha on hyvin kovaa, lämmitä sitä hieromalla pintaa niin kauan, että pinta hieman pehmenee ja vahaa liukenee sormelle.

Levitä vaha pyörivin liikkein kenkien kärki- ja kantaosiin. Vahaa ei kannata levittää taipuisiin osiin, sillä vahan pinta voi taipuessaan samentua.

Anna vahan vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa kengät kiiltäviksi. Toista vahaus suojan lisäämiseksi. Valmista!

Jos et halua sotkea käsiäsi, voit levittää vahan etu- ja keskisormien ympäri käärityllä puuvillaliinalla.

HUOM. Vaaleat kosteusherkät nahat voivat tummua huoltoaineiden käytöstä. Varmista haluttu lopputulos testaamalla tuotteet ensin huomaamattomaan kohtaan. Nahka voi tummua hetkellisesti voimakkaasti, mutta väri vaalenee ja tasaantuu huoltoaineen kuivuttua.• Kolhut ja naarmut kannattaa tasoittaa puhdistuksen jälkeen lämpimällä lusikalla: Lämmitä lusikan koveraa puolta sytkärillä noin 5 sekuntia ja hiero vaurioitunutta kohtaa kuperalla puolella. Toista kunnes vaurio on tasainen.

• Palkeenkielet voi liimata kontaktiliimalla. Viimeistele pinta lämpimällä lusikalla kuten yllä.

Kenkävoide kannattaa valita kenkien sävyssä, sillä värillinen voide peittää kulumat ja naarmut parhaiten.

• Jos kenkävoide ei riitä peittämään kenkien vaurioita, voit käyttää niihin nahkamaalia.

• Tummille ja vaaleille kengille kannattaa käyttää eri harjoja, jottei tumma väri siirry vaaleampiin kenkiin harjan kautta.

• Voit käyttää puhdistukseen myös luonnonsientä puuvillaliinan sijaan. Luonnonsieni on nahkakenkien puhdistukseen näppärin ja kestävin väline.

• Jos kenkäsi ovat todella likaiset, kannattaa ne puhdistaa nahkasaippualla.

KATSO VIDEO-OHJE

ENNEN / JÄLKEEN