Nahkamaalin käyttö

Tältä sivulta löydät perusohjeet nahkamaalin käyttöön. Näillä samoilla ohjeilla voit maalata kaikenlaiset nahkatuotteet kengistä ja laukuista huonekaluihin. Maalaamisen iloa <3

 

VÄLINEET

1. Nahan esikäsittely


Hyvin tehty pohjatyö on tasaisen maalipinnan perusta!

Nahasta on tärkeää puhdistaa ja poistaa uloimmat viimeistelykerrokset, jotta nahkamaali levittyy tasaisesti ja kiinnittyy hyvin. Ilman esikäsittelyä maalipinta voi alkaa halkeilla, hankautua vaatteisiin tai liuskottua pois.

Esikäsittely tulee tehdä aina, kun tarkoituksena on maalata laajoja pintoja. Pienten kolhujen ja kulumien paikkaukseen esikäsittelyaineen käyttö ei ole välttämätöntä.

Huom. Aineessa on hyvin voimakas tuoksu. Käytä tuotetta vain hyvin ilmastoidussa tilassa tai ulkona. Suojaa kädet kumihanskoilla.

Tee näin:
Annostele esikäsittelyainetta vanulapulle (2 vanulappua päällekkäin) ja hankaa käsiteltävä pinta hellästi pyörivin liikkein läpi kunnes kiilto katoaa nahan pinnasta. Vanulappu on asiantuntijamme kokemuksien mukaan paras työväline esikäsittelyaineen käyttöön.

Hankaa käsiteltävä pinta tarkasti läpi kunnes se on kauttaaltaan matta: Mitä tarkemmin teet esikäsittelyn, sitä paremman lopputuloksen saat!

Anna pinnan kuivua noin 10 minuuttia ennen maalausta.

Huom. Joistakin nahoista maali lähtee lähes kokonaan pois esikäsittelyaineella ja pinnan väri muuttuu. Tätä ei tarvitse kuitenkaan säikähtää. Pinta tarvitsee tällöin vain useamman kerroksen maalia tasaiseen lopputulokseen.

2. Maalaus


Korkealuokkainen sivellin on yhtä tärkeä kuin laadukas nahkamaali.

Angelus-siveltimet tekevät tasaisen pinnan saavuttamisesta helppoa. Ultrahienot ja juuri sopivan mittaiset harjakset eivät jätä raitoja vaan maali levittyy kuin itsestään.

Tee näin:
1. Ravista maalipurkki hyvin.

2. Levitä siveltimellä ohut, tasainen kerros maalia nahalle – pinnan ei tarvitse vielä peittyä kokonaan tässä vaiheessa vaan kestävin ja tasaisin lopputulos luodaan useilla ohuilla kerroksilla. Sivele pintaa niin kauan, että siveltimen jäljet katoavat pinnasta.

3. Anna pinnan kuivua noin 10 minuutin ajan jokaisen maalikerroksen välissä. Puhdista sivellin jokaisen maalikerroksen jälkeen vedellä.

4. Tasainen, peittävä lopputulos vaatii yleensä 2–4 maalikerrosta.

Huom. Jos maalaat tumman pinnan vaaleaksi, tulee nahalle ensin tehdä pohjamaalaus valkoisella maalilla.

3. Viimeistely


Angelus Viimeistelyaine suojaa maalattua nahkapintaa naarmuilta ja kolhuilta. Käyttämällä viimeistelyainetta saat kestävimmän lopputuloksen työllesi.

Tee näin:
1. Ravista aine hyvin ja odota, että kuplat häviävät ennen käyttöä.

2. Levitä ohut kerros siveltimellä tai sienellä. Suuret pinnat on yleensä helpoin käsitellä vaahtomuovisienen palalla.

3. Anna kuivahtaa noin 10 minuuttia ja lisää toinen kerros.

4. Anna pinnan tekeytyä 24h ennen käyttöä.

5. Tarkista vielä lopuksi pehmeällä liinalla hankaamalla, ettei pinnasta irtoa väriä. Jos väriä irtoaa, lisää vielä yksi viimeistelyainekerros.


KATSO VIDEO-OHJE