Lapsiperheen vaatehuolto: Pyykinpesu

Juttusarjassa jaamme vinkkejä lapsiperheiden vaatehuoltoon ja pyykinpesuun


Loputon pyykkipäivä. Tähän varmasti kiteytyy monen lapsiperheen ajatus vaatehuollosta. Puhutaampa siis ensin pyykinpesusta. 


Vaihdetaan alkuun pari sanaa siitä, kuinka pyykkikuormaa voisi keventää. Arkivén vinkin tähän moni teistä ehkä jo arvaakin: Sehän on vanha kunnon vaateharja! Mutta ei mikä tahansa vaateharja, sillä valikoimaamme on juuri tullut odotettu uutuus KENTiltä!

KENT. Family Vaateharja


KENT. Family -vaateharja on koko perheen vaateharja, jolla puhdistat helposti irtolian kaikista materiaaleista ja vähennät näin pyykinpesun tarvetta.

Familyharjalla puhdistat vaatteista ja kodintekstiileistä esimerkiksi hiekan, ruohon, kuratahrat, lemmikkien karvat tai vaikkapa liitutahrat lastenvaatteissa.

Varrellisesta harjasta saa hyvän otteen ja kauniin harjan jättää mielellään esille eteiseen, jotta jokaisen on helppo tarttua siihen aina tarpeen tullen.

Harjan tehoa voi tarvittaessa lisätä suihkuttamalla vaatteelle vettä sumutepullolla ennen harjausta. Tämä vinkki toimii erityisesti liitutahroille ja lemmikkien karvoille. Myös lapset innostuvat takuulla tästä kikasta!
KENTin vaateharjat kestävät hyvin pidettynä jopa sukupolvien ajan. Jonain päivänä lapsesi ehkä harjaa oman lapsensa vaatteita tällä samalla harjalla ja kertoo kuinka itse lapsena opetteli putsamaan vaatteensa vaateharjalla ennen sisälle tuloa ❤︎Pyykinpesuaineet


Lasten pyykkiä pestessä erityisen tärkeää on hajuttomuus, allergisoimattomuus ja turvallisuus. Toisaalta väliä on myös hinnalla, sillä pyykkiä pestään PALJON.

Juuri lapsiperheitä ajatellen, olemmekin ottaneet valikoimaamme Ecodoon Hypoallergeenisen pyykinpesuaineen kahden ja viiden litran säästöpakkauksissa.

Käyttämällä luonnollista ja biohajoavaa pyykinpesuainetta vähennät paitsi perheesi kemikaalikuormaa, teet myös hyvän teon luonnon ja vesistöjen puolesta ❤︎


Ecodoon pyykinpesuaineet ovat 100% luonnollisia ja niissä on ultratiivistetty koostumus. Yksi 2 litran pakkaus riittää jopa 130 koneelliseen pyykkiä ja 5 litran pakkaus jopa 330 koneelliseen pyykkiä!

Valitsemalla suuren pakkauskoon vähennät myös helpolla tavalla jätteen määrää.

Ecodoo on harvoja pesuainebrändejä, joka on saanut tiukan Ecocert Greenlife -sertifikaatin osoituksena tuotteiden aidosta ekologisuudesta.Pyykin kuivatus


Koska pyykkipäivä on aina, on väliä myös sillä miten ja missä pyykki kuivataan.
Kuivausrumpu on mainio keksintö, joka helpottaa erityisesti lapsiperheiden arkea. Jos kotoa ei kuitenkaan löydy kuivausrumpua, tarkoittaa se sitä, että pyykkiteline on käytännössä aina esillä.

Tähän Arkivé tarjoilee ratkaisuksi kauniin Pesuliisu-pyykkitelineen, joka tekee pyykin kuivatuksesta hieman siedettävämpää. Pesuliisuun mahdutat helposti koneellisen pienten ihmisten pyykkiä ❤︎

Korkea ja kapea Pesuliisu sopii mitoitukseltaan parhaiten lasten pyykille. Matala ja leveä leveämmälle pyykille, kuten pyyhkeille.
Pesuliisu-pyykkitelineet valmistetaan Haapsulassa pienessä kuuden hengen puusepän pajassa ja viimeistellään perustaja Tiina Viiran kotikaupungissa Pärnussa. Telineet valmistetaan koivusta ja viimeistellään OSMO-puuvahalla.Silitys


Koulukuvauspäivä, vaatteet rutussa pyykkitelineellä ja 5 minuuttia aikaa lähtöön.

Silitysrautaa näissä tilanteissa on harvoin aikaa kaivaa esille, mutta käden ulottuvilla seisovan vaatehöyrystimen sen sijaan nappaa tuon tuossa käteen ja vaatteet ovat sileät muutamaa minuuttia myöhemmin.

25 sekunnissa lämpiävä Cirrus 3 -vaatehöyrystin lapsiperheiden kiireaamujen pelastaja


Steameryn silittävällä Cirrus 3 -vaatehöyrystimellä silottuvat niin lastenvaatteet kuin vanhempienkin prässihousut ja silkkipaidat.
Tyylikkään Cirrus 3 -vaatehöyrystimen jättää mielellään esille, jotta siihen on aina helppo tarttua. Höyrystintä on saatavilla kahdessa sävyssä: hiekka ja hiili.