Paluu arkeen – uutta ostamatta

 

Arkivé puhaltaa elokuun raikkaisiin tuuliin alkavan arjen elämäntapahaasteen. Loppukesä tuo tullessaan koulut ja työt, uudet vaatteet ja tarvikkeet, kodin laittamisen ja sisustamisen. Syksyn sesonki kannustaa ostamaan uutta. Arkivé kehottaa miettimään kahdesti.

 

Halpamuodin ja massatuotannon toimintamallit ovat ihmiskunnan ja maapallon kannalta kestämättömiä. Osallistumme ylikulutukseen helposti vanhasta tottumuksesta.

Käännä tänä vuonna elämäsi huoltolehti ja ryhdy kanssamme talkoisiin. Uusi kausi voikin löytyä tilasta, yksinkertaistamisesta ja tekemisen ilosta.

Jos kaipaat välttämättä uutta, hanki vain vähän ja laadukasta - ja pidä huolta!

Tässä tulevat Arkivén vinkit elokuun huoltoon:

Paitapuseroille


Vaaleiden paitapuseroiden pinttyneet kainalot ja kaulukset kirkastuvat Ecodoon Tahrasuolalla. Rypyt talttuvat Steameryn suosikkihöyrystimellä.

Tennareille


Tennarit tasapainottamaan työasua? Uusien ostamisen sijaan kokeile vanhojen pesua. JASON MARKKilla homma käy helposti ilman turhia kemikaaleja. 

Repel Sprayn avulla pidät niin vanhat kuin uudetkin tennarit puhtaana. Muista myös vanhakunnon kenkäharja: Suihke estää likaa imeytymästä ja kenkäharjalla puhdistat pintaan jääneen lian. 

Laukuille ja kengille


Nahkalaukut ja -kengät piristyvät kesän jälkeen kerroksella ylellistä nahanhoitoainetta. Hoitoaine ravitsee, tasoittaa väriä ja suojaa kevyesti.

Nukalle ja tahroille


Ethän luovu vanhasta vaatteesta nukan tai tahrojen vuoksi. Tutustu nukkaleikkurin taikuuksiin ja selätä tahrat 100% luonnollisesti Tahrastickillä.

Lasten repuille


Tummunut reppu nauttii tahrasuolakylvystä. Puhdistumista boostaat harjalla kuuraamalla.

Nahkatakeille


Nahkatakit valmistellaan syyssesonkiin nahanhoitogeelillä. Geeli hoitaa, tasoittaa ja syventää väriä sekä suojaa kevyesti. 

Jumppavaatteille ja -välineille


Treenikauden varusteet raikastuvat Sodasanin suosikkipesuaineella. Samalla aineella peset myös kuorivaatteet. Joogamatot ja muut treenivälineet puhdistuvat kauniisti Kinfillillä

Neuleille


Neuleiden tärkein huoltaja on vaateharja. Itsepintaisen nukan poistat turvallisesti nukkaleikkurilla.