Paluu arkeen uutta ostamatta Osa I: Vaatteet ja kengät

Vanha on uusi uusi ja uutta arvokkaampi


Elokuu ja paluu takaisin arkeen tarkoittaa vaate- ja kenkäkaapin päivitystä lomalta töihin ja kesästä pikkuhiljaa syksyä kohden. Mieli halajaa raikkautta ja kaupat alkavat täyttyä houkuttelevista syysuutuuksista. Uusi syysminä rakentuu jo mielessä.

Mitäpä jos haastaisit itsesi tänä vuonna huoltamaan ja korjauttamaan vanhaa uuden hankkimisen sijaan? Kaiva komerosta likaiset tennarit, kellastuneet paidat ja nuhjuiset neuleet – ja anna huoltotaikojen puhua puolestaan.

Jos hankit uutta, hanki se käytettynä ja huolla uudeksi.

 

Tässä Arkivén vinkit vaatekaapin päivitykseen:

1. Valkaise paidat


Vaaleat vaatteet, kuten vaikkapa valkoiset kauluspaidat ja t-paidat, voi valkaista ja kirkastaa ekologisesti ja turvallisesti Ecodoon tahrasuolalla.

Tahrasuolalla valkaiset jopa kellastuneet kainalot ja tummuneet kaulukset!

TEE NÄIN:
Liota vaatetta vähintään 6h tahrasuolaliuoksessa (1–2rkl tahrasuolaa 5 l vettä kohden). Toista liotusta, kunnes tahra on kadonnut.

Vinkki:
Pese valkopyykki aina kirkastavalla pyykkipulverilla tai lisää nestemäisen pyykinpesuaineen sekaan tahrasuolaa säilyttääksesi vaalean pyykin kirkkaana.

2. Huolla nahkatakki


Nahkatakkisesonki on pian taas täällä! Haalistuneen ja tahraisen nahkatakin huollat turvallisesti FAMACOn ensiluokkaisilla tuotteilla.

Ohjeet varmaan onnistumiseen löydät Arkivén YouTube-kanavalta.

3. Harjaa neuleet


Helteiden jälkeen neuleet ja slipoverit tekevät paluun kesämekkojen ja kauluspaitojen päälle.

Neuleet uudistat hellävaraisesti ja helposti harjaamalla. KENTin klassikkoharja CP6 on valinta numero yksi neuleille.


Psst. Muistathan, että nukkakampaa kannattaa käyttää mahdollisimman säästeliäästi, sillä jokainen käyttökerta kuluttaa vaatetta. Harjaa vaateharjalla nukkakamman käytön sijaan ja neuleesi lämmittää sekä palvelee sinua kauemmin ❤︎

4. Pese tennarit


Jos jotain löytyy luultavasti jokaisesta eteisestä, niin likaisia tennareita! Pidä siis pesutalkoot ja kirkasta tennarit syyskauteen.

JASON MARKKin tennarien pesuaine on ihmetuote, jolla uudistat toivottomimmatkin tennarit ilman turhia kemikaaleja! Muista napata kaveriksi myös puhdistusharja parhaan pesutuloksen takaamiseksi.

Video-ohjeet tennarien pesuun löydät täältä.

5. Huolla nahkakengät


Huolletut nahkakengät ryhdittävät asun kuin asun, eikä huoltotemppuun välttämättä tarvita kuin muutaman minuutin pikahuolto kenkävoiteella.

Haastavammat tapaukset voit puhdistaa ja huoltaa perusteellisesti Arkivén M-kokoisen kenkäsetin tuotteilla.

Video-ohjeet kenkävoiteen käyttöön nappaat täältä ja perusteellisempaan huolto-operaatioon täältä.

6. Harjaa ja höyrytä bleiserit


Puvuntakit ja bleiserit uudistuvat palaverikuntoon harjaamalla ja höyryttämällä.

Nukan poistat pukukankaista turvallisesti nukkaleikkurilla.

Vinkki:
Hanki toimistolle yhteiskäyttöön vaateharja. Erityisesti koiraystävälliset toimistot takuulla arvostavat tätä yllätystä! Pienikokoinen KENT. CC2 on erinomainen valinta toimistoharjaksi.