Vaatekaapin kevät: Osa I

 

Uusi vuodenaika, uusi vaatekaappi – uusi minä?


Talvivaatteet siirtyvät kevään tieltä ja uusien vaatteiden hankkiminen tuntuu juuri nyt houkuttelevammalta kuin pitkiin aikoihin. 

Valon lisääntyessä ja luonnon uudistuessa tekisi mieli klikata ostoskoriin uusi ja raikas kevätminä.

Mutta miksi? Pysähdy hetkeksi. Onko kysymys siitä, että kaipaat uuden vaatteen tuomaa raikkautta ja ryhtiä vai onko vaatekaapissasi kertakaikkisesti juuri tietyn vaatekappaleen mentävä aukko?

Jos kaipaat kevääseen uuden tunnetta, kannattaa kokeilla huoltamista. Ehkä riittääkin, että peset vanhat tennarit ja raikastat vaatteesi huoltamalla ja höyryttämällä?

Herää viimeistään tänä keväänä ylikuluttamiseen ja ryhdy Huoltajaksi! Ota esille kauden vaatteet ja tee vanhasta uusi uusi.

-

Psst. Etsitkö vinkkejä talvivaatteiden huoltoon ennen säilytystä? Katso jutun II-Osa täältä.

Trenssit


Jos trenssiä vaivaa pöly, lemmikin karvat tai kuratahrat, kannattaa tutustua vaateharjaan. Rypyt talttuvat höyryttämällä ja tahroihin tepsii Tahrastick. 

Tennarit


Kirkkaan valkoiset tennarit on tehty JASON MARKKista.

Uusien ostamisen sijaan Arkivé vinkkaa pesemään vanhat tennarit JASON MARKKin puhdistuskombolla. 

JASON MARKK pesee Conssit, Vanssit, NB:t ja Karhut helposti, tehokkaasti ja luonnollisesti. Rahaa säästyy ja luonto kiittää. 

Nahkatakit


Luottorotsin pukeminen ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen julistaa kevään virallisesti alkaneeksi.

Nahkatakkien tärkein hoitotuote on FAMACO Nahanhoitogeeli. Geeli kosteuttaa nahkaa, uusii väriä ja suojaa kevyesti. Geelikäsittely kerran vuodessa auttaa säilyttämään nahkatakin värin kauniina ja maksimoi sen kestävyyden. Hoidettu nahkatakki patinoituu kauniisti vuosien saatossa.

Kulumien paikkaukseen voi käyttää FAMACO Nahkamaalia.

Neuleet


Neuleet palvelevat vielä hetken aikaa kevättakin alla ennen kesälukemia. Nuhjun ja nypyt siistii KENT. CP6 ja itsepintaiset nypyt poistaa Steameryn Pilo 2

Farkut


Vaatehöyrystin on farkkujen paras kaveri. Höyrystämällä poistat polvipussit ja vähennät pesun tarvetta. Irtolika, pöly ja karvat kaikkoavat vaateharjalla.

Värinsä menettäneet farkut voi värjätä tekstiilivärillä. Anna mahdollisuus myös reveneille farkuille ja vie ne ompelijalle. Farkut voi yleensä korjata hyvin näkymättömästi!

T-paidat


Valkoiset t-paidat ja kauluspaidat kirkastuvat kevääseen tahrasuolalla. Tahrasuola poistaa kellastumat, tummentumat ja pinttyneet tahrat. 

Nahkakengät 


Nahkakengät ansaitsevat keväällä tehopesun nahkasaippualla. Nahkasaippua poistaa kaiken lian ja huoltoainekerrostumat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. 

Pesun jälkeen kengät saavat uuden pinnan kenkävoiteella. Kenkävoide ravitsee, uusii väriä ja suojaa nahkaa.