Merinokerrastojen huolto ja pesu

 

Merinokerrastot tarvitsevat pesua vain harvoin, sillä villa hylkii luonnostaan likaa ja hajuja. Kerrasto kannattaa viedä ulos tuulettumaan mielellään jokaisen käyttökerran jälkeen tai jättää vähintään ilmavasti kuivumaan.

Muiden villavaatteiden tapaan myös merinokerrastolle kannattaa antaa lepopäiviä, jotta kuidut ehtivät palautua rasituksesta ja neulos säilyy napakkana.

Reiät voi paikata helposti vaatelaastarilla ja nukan poistaa nukkaleikkurilla. Pintalian ja pölyn puhdistukseen paras valinta on vaateharja. Tarrarullaa villaan ei kannata käyttää, sillä se voi jättää vaatteeseen liimajäämiä. Tekstiilisuihke raikastaa kerrastoa käyttöjen välissä.

Merinokerrastot voi pestä pyykinpesukoneessa tavallisten villanpesuohjeiden mukaan. Tarkat ohjeet villan pesuun löydät täältä.

Tärkeintä on muistaa käyttää pesupussia, villalle sopivaa pyykinpesuainetta ja huuhteluaineena Väkiviinaetikkaa tai pyykkietikkaa. Tavallisia huuhteluaineita villalle ei kannata käyttää.

GUPPYFRIEND-pesupussi on erinomainen valinta myös villan pesuun, sillä jämäkkä pussi suojaa vaatetta paremmin kuin tavalliset pesupussit.

Merinokerrastot pestään villa- tai käsinpesuohjelmalla 30 asteessa minimilinkouksella. Ohuet merinokerrastot voi ripustaa normaalisti kuivumaan kuivaustelineelle.

Jos kerrasto tuntuu sähköiseltä ja kuivalta, kannattaa huuhteluaineena käyttää laimennettua villanhoitoainetta.


Ohjeen kuvat: North Outdoor