Uusien kenkien suojaus

Uusien kenkien suojaus on asia, josta ei kannata luistaa!

Suojaus pidentää kenkien käyttöikää, helpottaa puhtaanapitoa ja ehkäisee pinttyneiden tahrojen syntymisen. Suojaus on pieni teko, jolla on suuri vaikutus!

Lika ei imeydy suojattuun materiaaliin, jolloin se on helppo harjata tai pyyhkiä pois käyttöjen välissä. Suojaamattomaan materiaaliin imeytynyt lika on aina vaikeampi ja työläämpi puhdistaa.

Käytä suojasuihketta vain mokka- ja kangaskengilleJos jokin kenkien hoitotuote on luultavasti meille kaikille tuttu, on se vanha kunnon suojasuihke. Mutta tiesitkö, että nahkakengät kannattaa suojasuihkeen sijaan suojata kenkävoiteella ja kenkävahalla? Kerromme miksi.

Nahka kaipaa suojan lisäksi myös kosteutta kestääkseen paremmin – aivan kuten ihommekin. Ilman kosteutta nahka kuivuu ja voi haljeta. Kosteus- ja likasuojan lisäksi nahka tarvitsee suojaa myös kolhuilta ja naarmuilta, mitä suojasuihke ei tuo.

Suojasuihkeet eivät yleensä sisällä kosteuttavia ja ravitsesia ainesosia vaan ne on suunniteltu ainoastaan suojaamaan. Halvimpien suojasuihkeiden suojaus perustuu yleensä silikoniin, joka käytännössä tukkii materiaalin pinnan – mikä ei ole hyvä juttu sekään nahan kohdalla.

Parhaan suojan nahkakengillesi saat kenkävoidetta ja -vahaa käyttämällä. Kenkävoide kosteuttaa, ravitsee ja suojaa kosteudelta ja lialta siinä missä vaha tuo suojaa kolhuilta ja naarmuilta.

Mokka- ja kangaskengille suojasuihketta voi ja kannattaakin käyttää, sillä ne eivät tarvitse samalla tavalla kosteutusta tai kolhusuojaa. Valitse kuitenkin näillekin mieluiten luontoystävällinen silikoniton vaihtoehto vähentääksesi arjen kemikaalikuormaasi ja säilyttääksesi kenkien hengittävyyden.

VÄLINEET

1. KenkävoideKenkävoide on nahkakenkien huollon monipeluri, joka kosteuttaa, ravitsee ja suojaa nahkaa kosteudelta ja lialta.

Ensimmäisen suojauskerran jälkeen voit käyttää kenkävoidetta aina silloin kun kenkäsi tuntuvat kaipaavan huolenpitoa, lisäkiiltoa tai lisäväriä. Kenkävoide kannattaa valita kenkien sävyssä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tee näin:
Poista kengistä nauhat ja avaa soljet. Harjaa pöly tarvittaessa kenkäharjalla.

Annostele pieni määrä kenkävoidetta levityssienelle ja levitä se pyörivin liikkein kengille. Voide on hyvin riittoisaa, joten pieni määrä riittää pitkälle!

Anna kenkävoiteen vaikuttaa 10 minuuttia ja harjaa kengät kiiltäväksi kenkäharjalla.

Vinkki: Jos kenkien nahka tuntuu erityisen kuivalta, kannattaa kengät käsitellä nahanhoitoaineella ennen kenkävoidetta.


2. KenkävahaKenkävaha tuo lisäsuojaa kolhuilta ja naarmuilta nahkakenkien kärki- ja kantaosiin. Vaha luo myös kauniin viimeistelevän lisäkiillon.

Tee näin:
Kenkävaha on helpoin levittää sormenpäällä: lämmitä vahan pintaa hieromalla sitä sormella niin kauan, että pinta hieman pehmenee ja vahaa liukenee sormelle. (Jos et halua sotkea käsiäsi, voit levittää vahan etu- ja keskisormien ympäri käärityllä puuvillaliinalla.)

Levitä vaha pyörivin liikkein kenkien kärki- ja kantaosiin. Vahaa ei kannata levittää taipuisiin osiin, sillä vahan pinta voi taipuessaan samentua.

Anna vahan vaikuttaa muutama minuutti ja harjaa kengät kiiltäviksi. Toista vahaus suojan lisäämiseksi.

Nyt nahkakenkäsi ovat suojatut ja valmiina käyttöön!

VÄLINEET

Mokka- ja nupukkikenkien suojaus käy käden käänteessä suojasuihkeella.

Ennen suihkuttelua kannattaa kenkien pintaa harjailla edestakaisin kenkäharjalla, jotta suihke pääsee paremmin imeytymään nahkaan.

Ravista pulloa ja suihkuta tasainen kerros suojasuihketta noin 20 senttimetrin etäisyydeltä. Anna suihkeen tekeytyä vähintään 12 tuntia tai pullon ohjeiden mukaan. Toista käsittely parhaan suojan takaamiseksi. Erityisesti vaaleat mokkakengät kannattaa suojata perusteellisesti.

Jatkossa suojaus kannattaa uusia noin kuukauden välein tai tarvittaessa kun kosteus näyttää jälleen imeytyvän nahkaan.

VÄLINEET

Kangas- ja mokkatennarit suojataan suojasuihkeella. Nahkatennarit suosittelemme suojaamaan nahkakenkien suojausohjeen mukaisesti.

Teen näin: Poista kengistä nauhat ja avaa soljet. Harjaa pöly tarvittaessa kenkäharjalla.

Suihkuta tasainen kerros noin 20 senttimetrin etäisyydeltä.

Painele imeytymätön neste pois liinalla ja anna imeytyä 24h. Mitä kauemmin suojasuihke saa imeytyä, sitä parempi suoja. Toista käsittely parhaan suojan saavuttamiseksi.

Jaa oma huoltotarinasi

Levitä
kanssamme huollon ilosanomaa ja jaa oma huoltotarinasi somessa ❤︎

#huollan

#arkivécare