Nukkaleikkuri vai nukkakampa?


Laadukas nukkaleikkuri on useimmiten jopa hellävaraisempi väline nukanpoistoon neuleista kuin nukkakampa. Kerromme miksi. 

 

Arkivéa pitkään seuranneet hieraisevat ehkä silmiään juuri nyt, sillä olemme vuosien varrella vannoneet nukkakamman nimeen. 

Reilu vuosi sitten otimme valikoimaamme Steameryn Pilo 2 -nukkaleikkurin, jonka myötä olemme kartuttaneet uutta kokemusta nukkaleikkurin käytöstä. 

Olemme oivaltaneet, että laadukas nukkaleikkuri on usein jopa nukkakampaa hellävaraisempi vaihtoehto nukanpoistoon myös neuleista, sillä nukkaleikkuri vain leikkaa nukan neuleen pinnasta, siinä missä nukkakampa raapii nukan pois neuloksesta vieden mukanaan myös ylimääräisiä kuituja.

Erityisesti hyvin sileistä neuleista (esim. merinovilla) nukka kannattaa poistaa nukkakamman sijaan nukkaleikkurilla, jottei neuleen sileä pinta rikkoonnu. 

Käytä nukkakampaa näille


Uusista oivalluksistamme huolimatta nukkakammalla on edelleen tärkeä paikka Arkivén huoltopakissa. 

Nukkakampa on erityisesti kasmirneuleiden ja muiden kuohkeiden ja karvamaisten neuleiden sekä villakankaiden huoltaja. Karvapintaisille pörröisille neuleille tai villakankaille emme nukkaleikkuria suosittele, sillä leikkuri leikkaa samalla myös pinnan karvan. Pörröisille neuleille (esim. mohair) tehokkain valinta on nukkakivi

Voiko nukkaleikkuri tehdä neuleeseen reiän?


Jos kyseessä on huonolaatuinen ja suurireikäinen leikkuri, on mahdollista että laite imaisee neuleen sisäänsä tehden siihen rei´än – jos laitteen kanssa ei ole erityisen varovainen.
 
Markettien nukkaleikkureita käyttäessä vaate kannattaa pingottaa hyvin esimerkiksi tyynyn päälle, jottei leikkuri imaise materiaalia sisäänsä. 

Valikoimamme Pilo 2 Nukkaleikkuria voi käyttää ilman huolta vaatteen rikkoontumisesta. Pilo 2sen vahva moottori ja laadukkaat terät leikkaavat nukan salamannopeasti ja pienet leikkuurei´ät estävät neuleen päätymistä leikkurin sisään. 

Ja mikä parasta: Nukkaleikkurin käyttö on monin verroin nopeampaa ja helpompaa kuin nukkakamman käyttö!
Neuleiden lisäksi nukkaleikkurilla voi poistaa nukan esimerkiksi:

• villakankaista 

• villapeitteistä

• college- ja trikoovaatteista
• 
resoreista
• 
pukukankaista

• sohvista
• 
sohvatyynyistä


Huom. Ethän käytä nukkaleikkuria pörröisille tai karvapintaisille tuotteille.