Inspiroidu mahdollisuuksista

Päivitä vaatekaappisi syksyyn huoltamalla ja huollattamalla.


Katso tänä syksynä vaatekaappiasi “huoltolasien” läpi. Hae inspiraatiota huolto-ohjeistamme ja vie rikkinäiset tai päivitystä kaipaavat vaatteet ompelijalle arvioitavaksi. Suutari kannattaa haastaa omilla toiveilla ja viedä näytille se rähjäisinkin kenkäpari. Ammattilaisilla voi olla ideoita, joista emme olisi osanneet kuvitellakkaan!

Hae inspiraatiota ohjeistamme


Selaile Huolla-kirjaamme, sivustoamme sekä Instagram-tiliämme ja mieti, voisitko saada syksyyn kaivattua ryhtiä ja uudistusta huoltamalla. Silitä vaikkapa kauan sivussa ollut vaatekappale tai huolla kaappiin unohtuneet kengät. Joskus kaivattu uutuudentunne voi löytyä jo omasta vaatekaapista. Katsele myös kirpparien ja second hand -liikkeiden valikoimaa huoltolasien läpi: Huoltomahdollisuudet tiedostamalla voit löytää aarteita, joihin muut eivät ehkä osaisi tarttua!

Vieraile ompelijan luona


Tarkastele vaatteita, joita käytät vain harvoin tai et ollenkaan. Mieti, mikä niissä on vikana. Onko kyseessä vaikkapa huono istuvuus, liian lyhyet tai pitkät lahkeet tai hihat vai häiritseekö jokin muu yksityiskohta vaatteessa? Vie nämä vaatteet ompelijalle arvioitavaksi ja kerro toiveistasi sekä vaatteen ongelmakohdista. Esimerkiksi hihojen istuttaminen uudelleen on ollut yksi kuluneen kesän oivalluksistamme:

"Huomasin, että yksi paitani on jäänyt hyvin vähälle käytölle, sillä en enää pidä paidan olkapäiden rypytyksistä. Vein paidan ompelijalle, joka sai poistettua rypytykset istuttamalla hihat uudelleen. Siinä samassa pyysin häntä myös lyhentämään paidan helmaa, joka on aina tuntunut hieman liian pitkältä. Vuosia kaapissa roikkuneesta paidasta on nyt tullut yksi loppukesän lempivaatteistani." -Maria

Anna suutarille vielä mahdollisuus


Reikäiset ja muotonsa menettäneet kengät voivat näyttää omaan silmään mahdottomilta tapauksilta, mutta ammattitaitoisella suutarilla voi olla ideoita, joista et ole osannut kuvitellakkaan. Esimerkiksi puhkikuluneet kengänpohjat voi usein vielä paikata uudella pohjalla ja rikki murtuneen päällisen korjata paikalla, joka voi tuoda kenkiin samalla uuden ilmeen. Inspiraatiota kenkien ja laukkujen korjaukseen voi etsiä suutarien Instagram-tileiltä. Inspiroivia suomalaisia suutaritilejä ovat muun muassa @suutaritomijarvenpaa, @mansen_suutari ja @suutarierving – ja "suutari" -hakusanalla löytyy lukuisia inspiroivia tilejä lisää!

Kuvat: Päivi Mäkelä