Vesitäplät

Tällä viikolla olemme ottaneet selvää siitä, miksi nahkaan tulee sateessa vaaleita täpliä ja kuinka ne voisi välttää:

Syy?


Täplät syntyvät herkimmin, jos nahan pinnassa on päällimmäisenä kevyt, vain vähän vahoja sisältävä hoitoaine: esimerkiksi Saphir Renovator, Saphir Leather Lotion tai Saphir Universal Cream. Vesipisaran osuessa nahkaan, syntyy hoitoainekerroksen pintaan pieni “kuoppa”, jonka ympärille käytetyn aineen sisältämä vaha kuivahtaa uudestaan. Kuivuessaan vaha muuttuu valkoiseksi.

Kuinka ennaltaehkäistä valkoiset täplät?


Kosteina vuodenaikoina väritöntä hoitoainetta kannattaa käyttää kenkien huollossa ainoastaan hyvin pieni määrä kenkävoiteen ja -vahan alla perusteellisen huollon yhteydessä.

Pikaisessa siistimisessä kannattaa suosia värillistä vahapitoista kenkävoidetta hoitoaineen sijaan. Kenkävoide kestää vahapitoisemman koostumuksensa ansiosta vesipisarojen “iskun” paremmin eikä valkoisia täpliä tule niin helposti. Suosittelemme käyttämään kenkävoidetta nimenomaan värillisenä, sillä se tasoittaa tehokkaammin nahan väriä ja ylläpitää sen kauniina.

Laukkuihin voi halutessa suihkuttaa hoitoaineen päälle suojasuihkeen.

Kuinka puhdistaa?


Täplien puhdistukseen voi riittää harjaus kenkäharjalla (laukuille pehmeämpi nahkaharja). Harjaus aktivoi vahan uudelleen, jolloin se levittyy ja imeytyy takaisin nahkaan. Jos harjaus ei riitä, voi kenkiin levittää kerroksen (mielellään värillistä) kenkävoidetta tai -vahaa. Laukuille uusi kerros hoitoainetta ja halutessa lisäsuojaus suojasuihkeella.

Kuva: INA NORDBÄCK